

Gebakken banaan met rum voor gourmet
Ingrediënten
- 2 bananen
- 3 eetlepels citroensap
- 50 gram rietsuiker
- 75 milliliter rum
- 4 bolletjes vanilleroomijs
- eventueel warme gesmolten chocolade (mag uit flesje)
Bereidingswijze
Schep de plakjes om met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Smelt in een gourmetpannetje wat boter en bak de banaan bruin en zacht.
Bestrooi met wat rietsuiker en laat de suiker de smelten.
Schep de banaan af en toe om, besprenkel met de rum en warm nog even door.
Serveer met het ijs en eventueel warme chocolade.
Meer Recepten
- Gekarameliseerde appeltjes voor gourmet4 porties
10 minuten
bettyvandijk - Kers-meloenspiesjes voor buffet16 porties
20 minuten
bettyvandijk - Saltimbocca voor gourmet4 porties
15 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit gebakken banaan met rum voor gourmet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Speciale gelegenheden
- Gebakken banaan met rum voor gourmet