Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verhit in een grote koekenpan 25 gram . Bak hierin de op matig vuur ca. 5 minuten glazig.
  2. Strooi de erover.
  3. Voeg intussen de paddestoelen aan het toe.
  4. Bak al omscheppend het geheel 2 minuten op hoog vuur, daarna ca. 5 minuten op laag vuur gaar laten worden.
  5. Breng pittig op smaak met en , laat afkoelen.
  6. Bestrooi de met en .
  7. Verhit de rest van de in een braadpan en bak de in ca. 10 minuten rondom bruin.
  8. Neem uit de pan.
  9. Verwarm in het achtergebleven bakvet de frambozen en de .
  10. Roer hierbij de aanbaksels los.
  11. Wrijf de frambozen met vocht door een zeef.
  12. Breng de frambozenpuree op smaak met en .
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  14. Bestrooi een werkvlak met .
  15. Leg de plakjes op elkaar.
  16. Rol uit met een deegroller tot een lap van 20 x20 cm.
  17. Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.
  18. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg.
  19. Laat hierbij 2 cm van de randen rondom vrij.
  20. Besmeer de randen met water.
  21. Leg de in het midden van het deeg, en vouw het eromheen dicht.
  22. Bestrijk het deeg met het .
  23. Braad het vlees in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  24. Neem het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten.
  25. Snijd het vlees met een scherp natgemaakt mes in 4 plakken.
  26. Serveer met de saus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kruiden, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
379 kcal
18%1516 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus