Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fazant uit de polders recept
Fazant uit de polders recept

Fazant uit de polders


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fazant: Verwijder de billen van de fazant. Bak de fazant in boter. Plaats gedurende 9 min. in de oven op 200 graden C. Dan direct inpakken in aluminiumfolie. 20 min. laten rusten. Witlof: Het witlof losmaken en bakken in de boter met peper en zout. Knolselderij: Schil de knolselderij en cutter hem fijn in de blender. Doe deze in een pan met melk, boter en zout gedurende enkele min. Pureer daarna in de cutter(blender). Mix alles samen. De saus: Bak de billen en blus met cognac. Voeg er de kalfsfond bij(evt. met veenbes en mosterd) Gekonfijte billen: Haal het vlees van de billen(zonder pezen en kraakbeen) Snijd vlees ma´s en champignons heel fijn. Bak kort met kruiden. Salade: Pluk de koriander, meng met olijfolie, limoensap, soja, peper en zout. Schik de witlofblaadjes op een bord met daarnaast de versneden fazantborst. Lepel de knolselderij op het witlof. De billen met zijn groenten en salade in een potje apart serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fazant uit de polders recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven