Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel loempiaatje met marsepein en chocolade recept
Appel loempiaatje met marsepein en chocolade recept

Appel loempiaatje met marsepein en chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels en snijd ze brunoise. Bak de appel 2 min. aan in de boter en voeg suiker en kaneel toe, laat uitlekken en afkoelen. Maak van de bloem met water een papje(lijm). Leg de loempiavellen uit, leg er een reep marsepein op met appelstukjes en vouw het vel op zoals een loempia, plak de naden goed dicht met het bloempapje. Leg de loempia's op een bakplaat en bestrijk ze met iets olie. Oven voorverwarmen op 225 graden C. Bak de loempia's in 13.5 min. krokant en gaar. Maak de saus door de suiker te laten karameliseren, afblussen met sinaasappel en citroensap en met de rasp en steranijs laten inkoken. Op smaak maken met de sinaasappellikeur. Smelt de chocolade en doe in een cornetje. Serveer de loempia's met chocolade, sinaasappelsaus en een quenelle van slagroom, garneer met munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel loempiaatje met marsepein en chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven