Abrikozencake met roomijs voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Halveer de en verwijder de pitten.
  3. Klop voor het beslag met de mixer de boter met de zacht.
    Voeg een voor een de toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens een volgend ei toe te voegen.
    Zeef de met de boven de kom en mix tot een glad beslag.
    Mix er de door.
  4. Schenk het beslag in de vorm en druk de helft van de er met de bolle kant in.
    Bak de cake in een voorverwarmde oven op ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  5. Pureer ondertussen met de staafmixer de resterende met het tot een gladde saus.
    Zeef de saus desgewenst en voeg naar smaak toe
    Laat de cake afkoelen, bestuif met een dikke dons en snijd in blokjes.
  6. Serveer de cake met bolletjes met de abrikozensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanilleroomijs kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en vanilleroomijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, vanilleroomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%2520 kcal
Vetten
8 g.
11%96 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
18%36 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozencake met roomijs voor buffet