Spaghetti carbonara

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het spek in kleine blokjes.
  2. Maak de knoflook en het uitje schoon en snipper ze ragfijn.
  3. Verhit de helft van de in een pan en bak hierin de ui, de knoflook en het spek.
    Klop de eierdooiers los in een kom.
  4. Voeg de toe, 100 gram , veel en wat en klop alles goed door tot een gladde massa.
    Kook de al dente.
  5. Giet hem af in een vergiet en doe hem terug in de warme pan.
  6. Roer de rest van de door de pasta om plakken tegen te gaan.
  7. Meng het spek en het eimengsel onder de pasta.
  8. Verwarm de pasta nog even op een laag vuurtje, gedurende 1 à 2 minuten, schep regelmatig om.
  9. Serveer in diepe, voorverwarmde borden.
  10. Zet de rest van de Parmezaanse kaas op tafel om over de pasta te strooien.

    Variaties: - gebruik eens een andere pasta, bijv.
  11. bucatini of fettuccine
    - garneer met gehakte peterselie
25
25
25

Variaties op Spaghetti carbonara

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaghetti carbonara
VariatieAantalGang
Spaghetti carbonara5Pastagerechten
Creamy spaghetti carbonara met kip1Pastagerechten
Spaghetti carbonara classico1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (12)

Spaghetti carbonara heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 12 recensies
RESET

Ik ga het ook maken, ik ben er zelf niet zo'n fan van carbonara maar zoonlief mag op zijn verjaardag het eten kiezen. Na afgelopen jaar de lamshersenen ben ik eigenlijk wel blij met deze keuze;-) Beda... Lees reactie
Linda 8 januari 2014
Ik ga hem zo even uitproberen. Hopelijk word hij super!
Nathalie 20 maart 2013
Van zeer hoge klasse. Zeker een aanrader!
Pietjan 25 oktober 2012
Dit was heerlijk. Ik heb het al vaker gemaakt met dit recept en ik kan er niet genoeg van krijgen.
Sanne 29 september 2012
Ik ben zelf geen geweldige kok, en slechts 17 jaar oud. Maar dit was goed te doen en het eindresultaat was meer dan ik had verwacht! Hartstikke bedankt
Marcel 15 mei 2012
Erg lekker! Ik heb er wat zongedroogde tomaten en wat citroen bijgedaan voor het frisje!
Jan Zwartkruis 13 maart 2012
Volgens mij klopt er iets niet aan dit recept, maar ik kan me vergissen. Misschien had ik er te weinig pasta bij dus als je dit maakt zorg dat de verhoudingen kloppen en hou alvast wat extra melk in d... Lees reactie
William 6 februari 2012
Lekker snel klaar, maar ik vind het geen topper!
Wim 13 januari 2012
Moet er geen slagroom in?
Piet 5 januari 2012
Nooit zo lekker gegeten
Droetker 11 december 2011
Erg lekker recept, al een paar keer opnieuw gemaakt. Bedankt! Ps. Voor de frisheid zou je de pasta nog kunnen serveren op een bedje van rucola of veldsla.
13 september 2011
Ik ga het proberen zelf te maken en ik ben 14, dus wens me success!
23 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
778 kcal
38%3112 kcal
Vetten
79 g.
112%316 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaghetti carbonara