Ingrediënten

+ -
print

Voor de crème :

Voor de afwerking :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet de springvorm goed in en leg er het kruimeldeeg in.
  2. Druk het goed aan tegen de wand van de vorm.
  3. Bedek het deeg met aluminiumfolie en vul met de droge bonen.
  4. Bak 10 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
  5. Verwijder de bonen en de folie.
  6. Klop ondertussen de los met het en de .
  7. Schenk er de gesmolten bij.
  8. Roer goed om, tot de volledig opgenomen is.
  9. Verwarm het mengsel "au bain-marie" tegen de kook aan, tot de crème lichtjes bindt.
  10. Roer voortdurend met een houten lepel.
  11. Schep de crème op de taartbodem.
  12. Schuif de taart in de oven en bak hem in 20 minuten gaar.
  13. Boen ondertussen de overblijvende goed schoon en snijd hem ongeschild in fijne plakjes.
  14. Laat de suiker smelten in 2,5 deciliter water.
  15. Pocheer de sinaasappelplakjes 5 minuten in het suikerwater.
  16. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en schik ze op de afgekoelde taart.
  17. Giet het bij het suikerwater en laat het zachtjes inkoken tot een stroopje.
  18. Schenk het over de taart en laat hem volledig afkoelen voor u hem serveert.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%720 kcal
Vetten
18 g.
25%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse sinaasappeltaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Spaanse sinaasappeltaart