Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Smelt in een grote pan, op laag vuur, de en 2 1/4 dl in zo'n 5 minuten.
    Breng het aan de kook en roer er dan, van het vuur af, de en het erdoorheen.
  2. Klop met en houten lepel totdat het mengsel een gladde bal vormt.
  3. Voeg vervolgens de 1 voor 1 toe, ondertussen goed kloppend totdat het deeg mooi glanst.
    Voeg de gruyère al roerend toe.
  4. Leg balletjes deeg (circa 2 eetlepels elk) op een bakplaat en bak deze 20 minuten of totdat ze gerezen en goudbruin zijn.
  5. Zet de oven uit.
    Geef een snee in de bovenkant van de soesjes om de stoom te laten ontsnappen.
  6. Plaats dan de soesjes weer 5 minuten in de afkoelende oven
    haal ze eruit en laat nog 5 minuten afkoelen.
    Maak intussen de vulling:
    Doe daarvoor de boter en de tomaten in de blender en meng tot dit een pasta geworden is.
  7. Vul de soesjes met dit mengsel.
25
25
25

Variaties op Soesjes van zongedroogde tomaat en kaas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Soesjes van zongedroogde tomaat en kaas
VariatieAantalGang
Soesjes van zongedroogde tomaat en kaas voor buffet1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%1408 kcal
Vetten
8 g.
11%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soesjes van zongedroogde tomaat en kaas