Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortel-pompoenpitdip recept
Wortel-pompoenpitdip recept

Wortel-pompoenpitdip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de sjalot. Schil de wortels en rasp ze. Fruit de ui snippers in wat olie zacht en voeg de specerijen toe. Fruit deze kort mee en voeg dan de geraspte wortel en de bouillon toe. Laat zonder deksel stoven tot de wortels zacht zijn.
Rooster intussen de pompoenpitten in wat olijfolie knapperig. Bestrooi met suiker, laat kort karameliseren en schenk dan de balsamicoazijn in de pan. Houd apart.

Pureer de wortels in een blender en meng de tahin erdoor. Proef of er nog extra tahin of zout moet worden toegevoegd. Laat afkoelen en schep de pompoenpitten er over. Lekker met pitabrood, tortillachips of als saus bij de vis.

Serveersuggesties

Bewaar de pasta koel.Soms komt er een laagje olie bovenop. Dat heeft niets met bederf te maken. Roer met een schone vork weer op nieuw voor gebruik.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortel-pompoenpitdip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven