Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundvleeskroket recept
Rundvleeskroket recept

Rundvleeskroket


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in koud water. Snijd het vlees in plakken en kook het met wat zout, peper en de kruiden in 2 uur in het water gaar. Neem het vlees uit de pan en snijd het zeer fijn. Bewaar de bouillon. Smelt de boter in een pan en doe er de bloem in een keer bij. Roer tot een gladde massa en laat deze onder voortdurend roeren in 3 minuten gaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de uitgeknepen gelatine erbij, roer goed door en laat iets afkoelen. Voeg het vlees en de fijngesneden peterselie toe en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en doe ze erbij tot deze gelijkmatig is opgelost. Laat dan iets afkoelen. Voeg het gepocheerde vlees toe en de fijngehakte peterselie naar smaak. Stort de massa op een platte schaal en laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Vorm van de massa kroketten of bitterballetjes. Haal deze door de bloem, daarna door het ei en paneermeel. Frituur ze bruin in olie van 180 graden Celcius en serveer met grove mosterd.

Allergenen Informatie

Voor dit rundvleeskroket recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven