Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pejeh (knapperige snack)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de rijstmeel, losgeklopt ei, heel fijngehakte knoflook en zout samen en roer heel goed totdat het beslag glad wordt, voeg de pinda’s toe en bakken maar. Gebruik een brede wadjan of wok, want bij het bakken moet je het beslag niet direct in de hete olie gieten, maar langzaam aan langszij van de wadjan/wok boven de oliehoogte verspreiden en dan bakken.
*LET OP: voor een lekker “zachte” krokante pejeh, mag het vloeibare mixbeslag niet te dik en niet te dun zijn.
Is hij te dik, dan wordt die pejeh hard krokant. Je kan het dan alsnog corrigeren door wat water toe te voegen.
Is hij te dun, dan wordt die pejeh een krullend gebakken beslag( hier kan je zeggen van een MISLUKKING!).
Je kan het dan alsnog corrigeren door wat rijstmeel toe te voegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pejeh (knapperige snack) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven