Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasiballen recept
Nasiballen recept

Nasiballen


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Kook 1 liter water en los daarin 2 bouillonblokjes op. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de bloem langzaam toe, blijf roeren. Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden hebt u voldoende meel toegevoegd. Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren. De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden. Bewaar echter nog een gedeelte in de pan. Meng alles nu met de handen door elkaar. Het mengsel moet, wanneer er een balletje van gedraaid wordt, niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij. Laat de massa even afkoelen. Maak van de nasi mooie ronde ballen. Wentel deze door het paneermeel. Haal de nasiballen door de geklutste eieren en wentel ze daarna nogmaals door het paneermeel. Bak de nasiballen in de frituurpan op 180 graden C. Heerlijk!

Allergenen Informatie

Voor dit nasiballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Nasiballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

 • Gedaan zoals recept, maar nog niet de helft van de bouillon met bloem en boter toegevoegd aan de nasi. En een grote soep over, hiervan kan ik nooit ballen maken. Wat is er verkeerd en waarom staat er ... Lees reactie
  Wil gaf dit recept op 18 april 2015 2 uit 5 sterren
 • Makkelijk als je nasi over heb om er kleine nasi balletjes van te maken en is niet moeilijk. Heerlijk, ook makkelijk voor de feestdagen of zo tussen door.
  Bianca Brouwer gaf dit recept op 11 december 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven