Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nasiballen


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Gebruik de over gebleven Nasi van vorige dag dus als u nasi maakt maak meer.
Smelt een klontje boter en roer en een schepje bloem door, maak hier een roux van door en een half kopje water door te roeren.
Als je van pittig houdt kun je er wat sambal doorroeren. Doe er wat ketjap, zout en peper bij en roer de nasi erdoor. Laat het even goed doorwarmen.
Laat de massa afkoelen en vorm er ballen van ,die je plat drukt en door een los geklopt ei haalt en daarna door paneermeel haalt.
Doe in een zakje en vries de bitterbal in en doe dit totdat de nasi op is. De bevroren bitterbal op 170 graden voor 12 minuten frituren.

Serveersuggesties

Als je deze met je eigen nasi een keer gemaakt hebt komt de nasibal van de frituurwinkel niet meer in huis.

Allergenen Informatie

Voor dit nasiballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven