Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Muesli-kaneelmuffins recept
Muesli-kaneelmuffins recept

Muesli-kaneelmuffins


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schep in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de muesli, de suiker en de kaneel door elkaar. Schrap de winterwortel en rasp deze grof. Voeg toe aan het bakmeel-mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Klop de eieren luchtig los met de melk.
Giet de vloeibare boter (geen light; wordt te vochtig!) door het bakmeel-mengsel en roer zo goed mogelijk door elkaar.
Voeg het eiermengsel toe en meng zo goed mogelijk, totdat er geen bakmeel meer zichtbaar is.
Vet een muffinvorm in of gebruik siliconen-muffinvormpjes. Schep deze vol met het beslag.
Bak de cakejes in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Serveersuggesties

Lekker als ontbijt of bij de brunch, of als tussendoortje. Ik gebruik liefst een muesli-soort met rozijnen, kokos en gedroogde vruchten. Heb je een simpele muesli, dan kun je deze natuurlijk ook deels vervangen door rozijnen en/of gedroogde vruchten (bananenchips in stukjes of gedroogde appel bijv.).

Allergenen Informatie

Voor dit muesli-kaneelmuffins recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven