Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kroketten met wildvlees recept
Kroketten met wildvlees recept

Kroketten met wildvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het vlees 1 5 min zachtjes in hete vleesbouillon tegen de kook aan gaar worden. Daarna moet het vlees in de bouillon afkoelen. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes. Boter smelten, bloem erdoor roeren en enkele minuten meebakken. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de roux terwijl je blijft roeren. Komen er toch klontjes in, gebruik dan een garde om de klontjes op te lossen. Week de gelatine ca. 5 min in koud water. Gelatine uitknijpen en van het vuur af in de warme saus oplossen. Vlees, salie en peterselie door saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Giet de salpicon (ragout) in een schaal van 3 cm diep en en zet deze enkele uren liefst een nachtje - in de koelkast om stevig te laten worden. Klop de eiwitten los met 2 el water en wat zout. Kneed de afgekoelde ragout door elkaar en verdeel de salpicon in gelijke stukken van ca. 100 gram. Vorm ovaalvormige kroketjes en rol ze eerst door het eiwit en daarna door paneermeel of panko. Deze handeling een keer herhalen. Laat de kroketten een uurtje rusten en bak ze per 4 mooi lichtbruin in de frituur op 180C.

Allergenen Informatie

Voor dit kroketten met wildvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven