Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kroketten met garnalen recept
Kroketten met garnalen recept

Kroketten met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


In zeef garnalen goed afspoelen en laten uitlekken. Garnalen fijnsnijden. In kopje peterselie fijn knippen. Bouillontablet oplossen in 200 mililiter kokend water In pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij schenken, blijven roeren tot een dikke gladde saus ontstaat. Garnalen en peterselie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen. In koelkast zeker 1 uur goed laten opstijven. In diep bord ei loskloppen. Op een ander bord paneermeel strooien. Garnalenmengsel in 8 gelijke porties verdelen en tot kleine rolletjes vormen. Rolletjes door paneermeel rollen, ook de uiteinde bedekken met paneelmeel. Overtollig paneermeel eraf schudden. Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen. In frituurpan olie verhitten tot 175 graden C. Kroketten met 4 tegelijk in ca 3.5 minuten gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Serveertip: Lekker met een krokant toastje of warm brood. Geef er een lekkere mosterd bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kroketten met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven