Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geconfijte augurk recept
Geconfijte augurk recept

Geconfijte augurk


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de augurken of komkommers. Snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder het zaad en snijd de vruchten in stukjes van 3 cm. Doe de overige ingrediŽnten in een stalen pan en breng aan de kook. Doe er, als het vocht kookt, de augurk bij. Breng weer aan de kook en zet het vuur uit. Giet af in een vergiet en bewaar het vocht in een pan. Laat dit een paar uur afkoelen. Breng aan de kook en kook het vocht 10 a 15 minuten in. Doe de augurk erbij en neem direct van het vuur. Laat de augurk afkoelen in het vocht. Herhaal deze procedure (vocht aan de kook brengen, 15 minuten inkoken, augurk erbij en afkoelen) gedurende de komende 4 dagen. De augurk blijft op deze manier knapperig en het vocht kookt in tot een dikke siroop. Doe nu de augurk en de siroop over in afsluitbare potjes en zet ze weg. In gesloten pot lang houdbaar en in eenmaal geopende pot 2 weken. Het zal wel eerder op zijn.

Serveersuggesties

Lekker op een stukje kaas in plaats van de aloude gember. Voor dit recept kunt u gerust overrijpe augurken nemen die te lang aan de struik hebben gestaan.

Allergenen Informatie

Voor dit geconfijte augurk recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven