Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalen kroketjes recept
Garnalen kroketjes recept

Garnalen kroketjes


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Fruit de gesnipperde sjalotjes in de boter. Voeg bloem toe en laat al roerend gaar worden. Schenk de melk erbij en roer tot een dik gebonden saus. Maak het pittig met zout, peper en nootmuskaat. Neem pan van het fornuis en meng de peterselie en de garnalen erdoor. Laat het afkoelen in een ruime ovenschaal, en zet minstens 8 uur in de koeling. Maak van de ragout met vochtige handen kleine kroketjes. Klop eieren los en strooi bloem en paneermeel op twee borden. Wentel de kroketjes eerst door de bloem dan door de eieren en als laatste door de paneermeel. Herhaal eventueel met ei en paneermeel. (pas op dat het niet te dik zal worden. . . . . te dikke korst). Verhit het frituurvet tot 180 graden C en bak de kroketjes in etappes goudbruin.

Serveersuggesties

In plaats van melk kan ook een deel witte wijn en de rest visbouillon worden genomen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit garnalen kroketjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Garnalen kroketjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Henk amice, dat zou best eens kunnen, dit recept is opgeduikeld tussen oude recepten en las het ook al van Jannie van der Heijden die in de Tubantia schrijft. En als je het anders wilt doen door vis t... Lees reactie
    Jacob gaf dit recept op 12 april 2016 4 uit 5 sterren
  • Sorry Jacob, maar ik lust geen garnalen, maar kan het ook met kaleljauw. en neem mij niet kwalijk dat ik het zeg maar je recept lijkt erg veel op de garnalenkroketjes uit de GOOI EN EEMLANDER van de... Lees reactie
    Henk van Eijden gaf dit recept op 9 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven