Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bitterballen recept
Bitterballen recept

Bitterballen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het 1 uur op laag vuur gaar worden. Zeef de boullon boven een maatbeker en meet 2 deciliter af. Snijd het vlees in hele kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor, voeg alroerende de bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde, dikke saus ontstaat. Laat die 2 minuten zachtjes doorkoken, schep het vlees erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en 2 uur in de koelkast opstijven. Verhit ruim olie in een frituurpan tot 180 graden C. Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel water. Strooi het paneermeel op een bord, vorm van de ragout 24 ballen en wentel ze door het paneermeel, dan door het ei en nog eens door het paneermeel. Frituur de bitterballen met 6 tegelijk in 3.5 minuten knapperig bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bitterballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven