Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bitterballen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de kippenpoten met de wortels, prei, ui, bouillonblokjes, foelie en kurkuma in ruim water tot de kip gaar is, in ongeveer 1 ą 2 uur. Laten afkoelen, de kip van het bot halen en in kleine stukjes snijden. Je hebt ongeveer 400 gram gaar vlees nodig om lekker gevulde bitterballen te krijgen. De bouillon zeven.

Smelt de boter in een pan tot hij bruist maar niet bruin laten worden. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer het stevig door de boter tot het een bal vormt. Voeg een beetje bouillon toe en laat deze aan de kook komen. Als het kookt de bouillon door het boter/bloem mengsel roeren. Doe dit tot de bouillon op is. Als je de bouillon in een keer toevoegt gaat het klonten. Roer de kip erdoor heen en breng het verder op smaak met zout (aromat)en peper.

Laat de gelatine in koud water zacht worden, uitknijpen en door het nog hete kipmengsel roeren.
Bekleed een lage schaal met plasticfolie en schep hierin het kipmengsel, strijk het glad en laat het afkoelen.
Dit kan eventueel een dag van te voren worden gemaakt.

De bitterballen maken:
Klop de eieren los en schenk het in een platte schaal, doe de paneermeel in een aparte schaal.

Stort het kipmengsel op een plank en snijd hier blokjes van. Rol elke blokje tot een balletje, rol achtereenvolgend door de paneermeel, losgeklopt ei en weer door de paneermeel.

Laat de bitterballen wel een paar uurtjes rusten voordat je ze gaat bakken, zodat het paneerlaagje wat kan drogen en steviger wordt.

Bak de bitterballen op 160 graden celsius tot ze goudbruin zijn.

Serveersuggesties

In plaats van zelf het vleesmengsel te maken, kan je natuurlijk ook een restje vlees gebruiken of ham, garnaaltjes of, voor de vegetariėr, kaas of champignons. Bouillon maken van alleen groente bouillonblokjes kan natuurlijk ook. Variaties genoeg.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bitterballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven