Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
15 tot 20 bitterballen met champignons en spek recept
15 tot 20 bitterballen met champignons en spek recept

15 tot 20 bitterballen met champignons en spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een ragout door de boter te laten smelten en er de bloem doorheen te roeren. Laat in een minuut of vijf gaar worden. Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat. Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het spek door de ragout. Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Haal die door de bloem, daarna door de losgeslagen eieren en op het laatst door het paneermeel (en eventueel een tweede keer door ei en paneermeel voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur). Laat opstijven in de koelkast. Frituur de bitterballen in de olie op 180 graden C ongeveer 5 a 10 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit 15 tot 20 bitterballen met champignons en spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept 15 tot 20 bitterballen met champignons en spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Het recept ziet er erg lekker uit,aleen zou ik de tital aanpassen naar 15/20 champignon bitterballen.
    Virbenl gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven