Smoor Djawa

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met en .
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten.
  4. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin in ca. 5 minuten.
  5. Voeg de sambal en ketjap toe en het .
  6. Doe de en limoenrasp erbij.
  7. Roer goed door en breng aan de kook.
  8. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven.
  9. Afhankelijk van het toegepaste vlees varieert de gaartijd van 15 tot 60 minuten.
  10. Controleer regelmatig op gaarheid.
  11. Laat niet te gaar worden want dan valt het vlees uit elkaar en dat is niet de bedoeling van dit recept.
  12. Wanneer je weinig tijd hebt kun je zelfs klein gesneden biefstuk gebruiken.
  13. Verwijder voor het opdienen de stukjes .
25
25
25

Variaties op Smoor Djawa

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Smoor Djawa
VariatieAantalGang
Ajam smoor Djawa2Gevogelte
Smoor Djawa1Vlees
Ayam Smoor Djawa1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal manis kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • sambal manis kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
311 kcal
15%1244 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Smoor Djawa