Sinaasappelkwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in van 24 cm doorsnede, Klop 100 gram en 75 gram tot een crème.
  2. Roer de , de en het erdoorheen.
  3. Verdeel het deeg in de springvorm.
  4. Bak de taartbodem ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  5. Laat de bodem afkoelen in de vorm.
  6. Boen 1 sinaasappel goed onder heet water schoon.
  7. Rasp de schil eraf.
  8. Pers de sinaasappel uit.
  9. Laat 6 blaadjes weken in koud water.
  10. Roer het rasp van de sinaasappel en het sap door de kwark.
  11. Breng op smaak met .
  12. Druk de uit.
  13. Los de op in een pan boven een zeer laag vuur en roer er een beetje kwark doorheen,roer het mengsel daarna door de rest van de kwark.
  14. Klop 150 mililiter stijf en spatel hem door de kwark.
  15. Bestrijk de taartbodem met het mengsel.
  16. Zet de taartbodem tenminste 4 uur in de koelkast.
  17. Laat 2 blaadjes weken in koud water.
  18. Schil 1 sinaasappel, verwijder ook de witte huid en snijd hem in dunne schijfjes.
  19. Pers 1 of 2 uit.
  20. Verwarm 100 mililiter sap en los de erinop.
  21. Giet het mengsel over de taart.
  22. Leg de schijfjes sinaasappel eroverheen.
  23. Laat de gelei stijf worden.
  24. Rooster het in een droge pan.
  25. Klop 100 mililiter stijf.
  26. Garneer de taart met het en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sinaasappelkwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke taart! Heb je iets minder tijd dan kun je ook kant en klare sinaasappelkwark gebruiken. Ik vind deze wat te zoet en meng deze dan half om half met neutrale kwark en voeg wat citroensap toe.... Lees reactie
Colinda 4 april 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
536 kcal
26%2144 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelkwarktaart