Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  2. Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
    Splits de .
  3. Klop het eiwit, 2 eetlepels water en een snufje stijf.
  4. Voeg daarbij geleidelijk 50 gram en de toe.
  5. Klop de eidooiers en de helft van de sinaasappelschil door het mengsel.
  6. Voeg de en het toeStrijk het beslag in de bakvorm en bak ca. 20 minuten in de oven.
    Week de in koud water.
  7. Meng de met de rest van de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en 2-3 eetlepels .
  8. Snijd partjes sinaasappel uit 3 en roer ze door de .
    Knijp de uit en los hem op.
  9. Roer 2 eetlepels door het gelatinemengsel en voeg het mengsel toe aan de rest van de .
    Klop de stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel.
    Sluit de rand van de springvorm om de taartbodem.
  10. Giet de sinaasappelcrème in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. Rooster de amandelen en snijd de overige in schijven.
  12. Versier de taart met het en de schijven .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
105 kcal
5%1260 kcal
Vetten
2 g.
3%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
5%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappel-yoghurttaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Sinaasappel-yoghurttaart