Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De kuping tikus moeten 20 minuten in water worden geweld en gehalveerd.
    Pel de garnalen en trek van de schillen met en in 30 minuten een .
    Zeef deze en bewaar hem.
    Doe een bodempje en ½ theelepel in een hapjespan en maak het op een middelmatig vuur heet.
    Fruit hierin de en de , al roerend 1 minuut.
    Voeg en toe en fruit, steeds roerend nog 1 minuut.
    Roer de gewelde kuping tikus erbij en voeg , bouillonpoeder en vetsin toe met de repen .
    Roer nog 1 minuut en giet de 4 warme eetlepels garnalenschillen erbij.
    Laat het, al roerend, snel aan de kook komen.
  2. Kook 12 minuten en zet de pan van het vuur.
    Kruid het naar smaak af met en en een snuif en schep de gepelde steurgarnalen erdoor.
    Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden bij rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillon en garnalenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en garnalenbouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en garnalenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon en garnalenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon en garnalenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en garnalenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Selada sama udang heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoi Jaccor Op de smaakversterker na en de suiker, heb ik alle ingrediënten kunnen gebruiken, het was lekker en ben niet ziek geworden. Bedankt voor dit lekkere recept met o.a. koolrabi.
Janet 22 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
46 kcal
2%276 kcal
Vetten
3 g.
5%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Selada sama udang
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Selada sama udang