Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zomerpannekoeken recept
Zomerpannekoeken recept

Zomerpannekoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk daarin wat melk. Roer dit voorzichtig door, zodat er steeds wat bloem van de randen van het kuiltje mengt met de melk, voeg steeds een beetje melk toe en blijf roeren tot je een glad beslag hebt (op deze manier heb je weinig kans op klontjes). Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en dan de gesmolten boter, het zout en de suiker. (Je kunt ook alles tegelijk in een foodprocessor of blender doen en machinaal mengen. ) Verhit wat boter in de koekepan, schep 1 a 2 eetlepels beslag in de pan en laat het beslag door te draaien de hele bodem bedekken. Keer de pannekoek en bak de andere kant lichtbruin. Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes of laat een blikje fruitcocktail goed uitlekken. (evt vocht bewaren). Klop de slagroom net niet helemaal stijf met een beetje suiker. Verdeel het fruit op 1 helft van elke pannekoek. Schep de slagroom erover (ca 2 flinke eetlepels) en garneer af met een blaadje munt. Bestrooi het geheel met poedersuiker. Tip: Van het vocht van blikfruit kun je heel gemakkelijk een sausje maken. Breng daarvoor het grootste deel vocht aan de kook, maar bewaar een borrelglaasje. Leng dit aan met wat maizena en roer goed door tot de saus zich begint te binden.

Allergenen Informatie

Voor dit zomerpannekoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven