Frambozen soufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een pan de met de helft van de suiker, 4 eetlepels water, -extract en en breng alles op een middelhoog vuur tegen de kook aan.
  2. Roer het papje erdoor tot de massa enigszins gebonden is.
  3. Laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

    Klop in een hele schone kom de en de rest van de suiker tot ze dik en glanzend zijn en de suiker helemaal is opgenomen (wrijf wat eiwit tussen je vingers om dit te controleren).

    Breng het vruchtenmengsel weer aan de kook.
  4. Spatel voorzichtig 175 milliliter van de vruchtenpuree door het eiwit in een marmerpatroon.
  5. Verdeel de resterende puree over de 6 soufflépotjes en schep het eiwitmengsel erop.
  6. Strooi er eventueel de noten over.
  7. Als je ze niet direct bakt, zet je de potjes maximaal 4 uur in de koelkast.

    Verwarm de over voor op 190 graden celsius.
  8. Bak de soufflés tot ze net bruin beginnen te worden, 5-6 minuten.
  9. Bak ze niet te lang, want dan zullen ze krimpen.
  10. Neem de frambozensoufflés uit de oven, bestrooi ze met iets poedersuiker en serveer ze onmiddelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Frambozen soufflé heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Veel te veel suiker, brrr
Petra 1 juli 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
203 kcal
10%1218 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%282 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frambozen soufflé