Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool-ovenschotel recept
Zuurkool-ovenschotel recept

Zuurkool-ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ananasblikje openen en het sap opvangen. Wijnzuurkool in eigen nat + sap van de ananas ca. 30 min. laten stoven. Puree maken d.w.z. 600 mililiter water verwarmen (hoeft niet te koken). Mosterd en tijm in het water roeren. 2 zakjes puree voor ovenschotels door het water roeren. Selderij, bieslook en nootmuskaat over de puree strooien. Nog eenmaal goed omzetten zodat alle "puree-poeder" opgenomen is. Gehakt rullen in 1 koffielepel vloeibare boter en het eigen vet. Ovenschaal invetten met boter. Achtereenvolgens, zuurkool onderop, daarop de puree, vervolgens het gehakt en tenslotte langs de randen van de ovenschaal halve ananasschijven of ananasstukje leggen. Oven 10 min. voorverwarmen op 200 graden C. Ovenschotel ca. 40 min. in de voorverwarmde oven. Ruime porties voor 2 personen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurkool-ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk heb hem al een paar keer gemaakt in diverse variaties.
    Robbedoes gaf dit recept op 23 november 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven