Zuurkool ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.

    Was de , plaats in een diepe pot met kokend water en kook voor 7 of 8 minuten.

    Giet het kookwater af en laat de uitlekken.
  2. Knip de kern van elk blad.

    Neem een kom en meng hierin het rundvlees met het of broodkruimels, uien en knoflook.
  3. Bestrooi met zout, suiker, peper, tijm, paprika en als je het ietwat pittig wil:
  4. gedroogde pepertjes.

    Plaats een beetje van het vlees mengsel op een koolblad, vouw de zijkanten naar binnen (knip er een stuk af als ze te groot zijn) en rol alles zorgvuldig op:
  5. niet te strak en niet te los.
  6. Prik er eventueel een tandenstoker door om alles goed bij elkaar te houden.
    Herhaal tot al het gehakt is opgerold.

    Giet de tomatenpuree in een ovenschotel, leg er een laag zuurkool over, leg hierop de opgerolde gehakt koolbladeren, leg er opnieuw een laag zuurkool over en garneer dan met de fijngehakte tomaten.

    Giet de bouillon erbij.

    Dek de schotel goed af en laat het geheel 3 kwartier tot 1 uur in de oven gaar koken of totdat de bouillon verdwenen is:
  7. let erop dat de schotel niet droog kookt.

    Serveer er wat gekookte basmatirijst naast, maakt het helemaal af.
25
25
25

Variaties op Zuurkool ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkool ovenschotel
VariatieAantalGang
Zuurkool ovenschotel2Ovenschotels
Kalkoen-zuurkool ovenschotel1Ovenschotels
Chorizo zuurkool ovenschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en runderbouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en runderbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
398 kcal
19%1592 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkool ovenschotel