Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpeertjes in gluwein recept
Stoofpeertjes in gluwein recept

Stoofpeertjes in gluwein


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peertjes en haal met een appelboor de klokhuizen er uit. Laat het steeltje zitten.
Schenk een halve fles gluwein en de kaneelstokjes of strooi kaneel in een pan of snelkookpan.
Zet de peertjes mooi rechtop met de steeltjes naar boven in de wijn.
Vul aan met water en suiker tot de peertjes onderstaan.
Laat de peertjes koken tot ze gaar zijn. Door het gebruik van een snelkookpan kan de kooktijd aanmerkelijk worden verkort.
Kooktijd in gewone pan is 2-4 uren en de snelkookpan een kooktijd aanhouden van 50 minuten.
De peertjes voorzichtig uit de pan nemen.
Meng 2 eetlepels maizena aan met wat koud water en roer dit door het kokende vocht van de peertjes. 1 minuut laten doorkoken. De saus zo snel mogelijk laten afkoelen in een bak met ijswater. Daarna de saus over de peertjes schenken.
Alles laten afkoelen.

Serveersuggesties

Serveer deze overheerlijke peertjes met ijs en slagroom of eigengemaakte vanille vla (pak kan ook). Je kunt ook je eigen gemaakte custardpudding er bij serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofpeertjes in gluwein recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven