Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma's stoofperen recept
Oma's stoofperen recept

Oma's stoofperen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de kleine peertjes en laat de steel zitten. (heb je grote peren maak er dan 4 parten van)
Zet de peertjes op hun 'kont' in een ruime pan.
Zet ze voor een derde in de wijn, bestrooi met kaneelpoeder en voeg het opengereten vanillestokje erbij. Voeg per peertje een schep witte suiker toe (of minder als je niet van zoet houdt).

Laat de peertjes langzaam gaar stoven (dus niet koken!!!) dit kan wel 2 tot 3 uur duren.

Haal de peertjes dan voorzichtig uit het vocht. Breng het vocht dan aan de kook en maak er een sausje van door toevoeging van aardappelzetmeel of custard poeder.
Eventueel op smaak maken met (vanille) suiker. Zet het vuur daarna uit, doe de peertjes er terug in en laat dit heerlijk een nachtje intrekken.

Serveersuggesties

Eet stoof peertjes nooit 'koelkastkoud' maar een beetje lauw.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit oma's stoofperen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven