Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mijn vaders erwtensoep recept
Mijn vaders erwtensoep recept

Mijn vaders erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


De spliterwten grondig wassen, dit opzetten met 2 liter koud water en aan de kook brengen. Regelmatig roeren, het tablet vleesbouillon, de bouillonblokjes toevoegen en een snuifje peper en zout erbij doen, evenals de afgespoelde hamlappen. Als het kookt de warmtebron lager zetten tot aan de kook. Je hoeft natuurlijk niet stil te zitten want de knolselderij, de aardappels en de wortels moeten geschild worden en in stukken worden gesneden. De peterselie, maggi-plant en bladselderij kunnen met een schone schaar in grove stukken worden geknipt. Blijf roeren, want aangebrande snert is niet te eten. Intussen de smaak kontroleren. Als het vlees nog niet uit elkaar valt de worsten toevoegen. Zodra het vlees echt gaar is het samen met de worsten eruit halen en de gewassen groenten ervoor in de plaats doen( blijf roeren). Het vlees een beetje uitelkaar halen met twee vorken, de worsten in plakjes snijden en als de groenten geslonken zijn, het vlees en de worsten er weer bij doen met de deksel van de pan (anders wordt de snert zuur) en op een koele plaats zetten. Beste tip een nacht over laten staan en serveren met Fries roggebrood besmeerd met een beetje boter en daarop of ontbijtspek of bacon en een toefje grove mosterd. Sukses verzekerd, belangrijk is de maggiplant, een goede groente.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mijn vaders erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven