Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Je zet de spliterwten zachtjes op samen met de bouillonblokjes en de vleeskrabbetjes in ruim 2 liter water. Je knipt het varkensvlees en speklapjes in kleine stukjes en kookt dat ook mee. De soep vaak roeren en kijken hoever de spliterwten gaar worden. Het groentepakket erbij en knip de selderij mooi fijn. Dit kan er ook bij. Laat dit lekker zo'n 1,5 uur zachtjes doorkoken zodat alles goed gaar wordt. Tot slot kan de rookworst in kleine plakkjes gesneden en de soep is klaar.

Serveersuggesties

Als de soep iets te dik is beetje extra water toevoegen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven