Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool-lasagne recept
Boerenkool-lasagne recept

Boerenkool-lasagne


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een pan met weinig water en zout de boerenkool in ca. 15 minuten laten slinken. In een zeef laten uitlekken. In een grote pan met ruim kokend water de lasagnevellen ca. 4 minuten voorkoken. Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Uien pellen en snipperen. In een koekenpan de margarine verhitten. De uien ca. 2 minuten zachtjes bakken. Shoarmavlees toevoegen en ca. 5 minuten, al omscheppend, meebakken. Van het vuur af de ketchup erdoor roeren. In een kom de kwark vermengen met de helft van de kaas. In een steelpan de kaassaus maken volgens de gebruiksaanwijzing en de rest van de kaas erdoor roeren. Ovenschaal (ca. 2 liter) invetten. Dun laagje boerenkool op de bodem scheppen. Hierop een laag lasagnevellen leggen. Hierop een laagje kwark uitstrijken. Een laag boerenkool en een laag shoarmavlees erover verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Zo doorgaan tot de schaal vol is en de ingrediŽnten op zijn. De laatste laag moet lasagne zijn. Kaassaus erover schenken. In een voorverwarme oven van 200 graden C in 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boerenkool-lasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven