Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cranberrie-compote recept
Cranberrie-compote recept

Cranberrie-compote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de gewaaaen cranberries met aanhangend vocht van het wassen in n niet te grote panen zet op middelhoog vuur. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur klein.Laat lekker door pruttelen opzacht klein vuur en roer regelmatig even door. Wanneer de cranberries zacht zijn geworden (niet tot moes koken!)kan de pan van het vuur. Laat de compote afkoelen en eenmaal afgekoeld. Suiker toevoegen naar smaak(tussendoor wel even proeven natuurlijk!) Is het te zoet, voeg dan voorzichtig wat van de (rode wijn)azijn toe tot de saus op smaak is.

Serveersuggesties

Erg lekker bij ree of ander wild.Typisch gerecht voor de herfst en/ of de feestdagen. Wanneer je deze compote maakt met iets meer water, is deze ook prima te gebruiken als saus bij bijvoorbeeld een dessert!

Allergenen Informatie

Voor dit cranberrie-compote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven