Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool met appel recept
Rode kool met appel recept

Rode kool met appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de buitenste bladen van de rode kool en snijd de kool in 4 stukken. Maak met de kaasschaaf de kool kort en doe dit in de pan. Doe de kruiden in het kruidenzakje. Zo hoef je ze daarna niet te zoeken. Kook de kool in ongeveer 10 minuten gaar en doe de laatste 2 minuten de stukjes appel erbij. Giet het water af maar zorg ervoor dat er nog een beetje water in de pan overblijft en verwijder het kruidenzakje. Als de azijn en de suiker worden toegevoegd, mag de pan niet op het vuur staan. Roer de suiker en de azijn goed door elkaar en proef of het op smaak is. Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de allesbinder toe en tot slot een beetje vloeibare boter. Roer dit nog een keer goed door elkaar en dan is het klaar.
Smaakt heerlijk bij aardappelen met een stoofpotje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rode kool met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven