Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd een pompoen van 750 g in parten en verwijder met een lepel alle pitten.
Snijd de pompoen met schil en al in dobbelsteentjes.
Breng in een pan met een bodem water de blokjes pompoen aan de kook.
Temper het vuur en leg het deksel op de pan, laat de pompoen zachtjes koken.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin 2 gesnipperde uien.
Doe de gefruite uien bij de pompoen in de pan, voeg er een laurierblad en 1 theelepel geraspte verse gemberwortel aan toe.
Laat het geheel 30 minuten koken.
Pureer de massa met een roerzeef of keukenmachine.
Breng de pompoensoep op smaak met zout en verdeel de soep over 4 voorverwarmde borden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven