Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kastanje-soep recept
Kastanje-soep recept

Kastanje-soep


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Was de kastanjes en gooi drijvende weg.
Kook de kastanjes ca 10 minuten in water, schil ze en kook ze vervolgens in ca. een half uurtje gaar in de bouillon.
Voeg 20 gram boter toe en los deze op.
Voeg onder voortdurend roeren de bloem toe tot een licht gebonden soep is ontstaan.
Haal enkele kastanjes uit de soep en wrijf deze tot puree.
Voeg ze weer aan de soep toe en roer even goed door.
Als laatste de room en de rest van de boter toevoegen en even doorroeren (Let op: niet meer koken!).

Breng op smaak met de nootmuskaat.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kastanje-soep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kastanje-soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies

  • Portugese kastanjes, die zijn het zoetst en kruidig.
    van der Sluis gaf dit recept op 23 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Om ze tegen schimmel e.d. te beschermen heb ik vorig seizoen de kastanjes die we toen "over" hadden gewassen en afgedroogd met schil en al rauw ingevroren. Ontdooid zijn de schillen en velletjes verba... Lees reactie
    Hester gaf dit recept op 7 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveelheid kastanjes met of zonder schil gewogen? Over het pellen is een extra toelichting ook handig. Want wanneer je het harige vliesje niet helemaal verwijdert en je denkt dat dit straks wel goed... Lees reactie
    Sandra Leemans gaf dit recept op 20 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Kastanjes kan je makkelijk pellen als je ze eventjes in de magnetron doet nadat je er een kleine inkeping inmaakt. Dan eventjes aanstoven in nootje boter en overgieten met kippebouillon mixen na half... Lees reactie
    Johan gaf dit recept op 6 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Eigenlijk nooit geprobeerd. Dit soort soepjes maak ik meestal maar voor 1 dagje, dus blijft er niets van over om in te vriezen.
    Azuro gaf dit recept op 30 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Gekookte en gepelde kastanjes vries ik gewoon in. Na ontdooien kan je er nog van alles mee doen. Puree, soep, gebakken in olijfolie en zeezout etc. Geniet ervan!
    Lien gaf dit recept op 30 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Is het mogelijk deze kastanjepuree in te vriezen?
    Bezoeker gaf dit recept op 11 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven