Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kastanje-puree recept
Kastanje-puree recept
Laatste update: 19 november 2016 om 13:11

Kastanje-puree


Ingrediënten


30 2

Bereidingswijze


Kruis met een scherp mes de kastanjes over de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook en kook de kastanjes hier 8 minuten. Haal de kastanjes er 1 voor 1 uit en haal er de schillen af. (dit gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn) Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken. (met het deksel op de pan) Giet de melk af (wel bewaren). In de keukenmachine of met de staafmixer de kastanjes pureren. Doe de puree weer in een pan, zet hem op zacht vuur en voeg slagroom en boter toe. Goed mengen en voeg zoveel van de bewaarde melk toe dat de puree een smeuge dikte heeft gekregen. Lekker met wildgerechten en / of spruitjes

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kastanje-puree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kastanje-puree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 13 recensies

  • Ik kook de kastanjes in bouillon en maak het gerecht af met een scheutje olijfolie bewaar het in de diepvries. Met kerst combineer ik deze puree met aardappelpuree.
    Gerrie Kuijpers gaf dit recept op 19 november 2016 4 uit 5 sterren
  • Hallo koks, Volgens mij heb ik helemaal het ei van Columbus uitgevonden. Ik heb vorig jaar voor't eerst kastanjepuree gemaakt en halverwege het pellen zuchtte ik "dit doe ik nooit meer". Maar toen he... Lees reactie
    Wilma gaf dit recept op 6 november 2016 4 uit 5 sterren
  • Het is vl meer werk dan 1 uur om de kastanjes schoon te maken. Je bent wel een paar uur bezig. Wat betreft het bewaren: Maak dan bovenstaand recept maar zonder melk. Doe het geheel na het koken in... Lees reactie
    Alex gaf dit recept op 10 oktober 2016 2 uit 5 sterren
  • Vind het vreselijk bitter? Klopt dat? Verder ziet het er goed uit, maar eet het niet op.
    Gerda gaf dit recept op 9 oktober 2016 2 uit 5 sterren
  • Erg droge puree. Zelfs met extra melk en room te droog en erg korrelig... Jammer van het vele werk om alle kastanjes te kuisen, wat veel meer werk vraagt dan 1 uur.
    Birgit gaf dit recept op 25 december 2015 2 uit 5 sterren
  • Erg lekker, heb alleen extra vanille suiker toegevoegd om de zoetige smaak nog meer te benadrukken :-)
    Joke Zijlstra gaf dit recept op 15 oktober 2015 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke kastanjepuree; ik heb een gedeelte in de diepvries gedaan en later weer opgewarmd in de magnetron, gaat heel goed.
    Fei gaf dit recept op 4 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Echt heerlijk met slagroom erbij!
    Tony_de_kok gaf dit recept op 23 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Kan je het invriezen nadat je het helemaal klaargemaakt hebt en gebruiken met de kerst?
    Liesbeth gaf dit recept op 14 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Was heerlijk smullen.
    Carine gaf dit recept op 22 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven