Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde koolrolletjes recept
Gevulde koolrolletjes recept

Gevulde koolrolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan ruim water aan de kook met een snufje zout. Doe de rijst in de pan, laat de rijst 8 minuten koken en giet de rijst dan af. Haal van de kool 6 grote bladeren af en snijd de harde nerven eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook met een snufje zout. Doe de koolbladeren erin en laat ze 4 minuten koken ( blancheren), haal ze uit de pan en spoel ze goed af met koud water. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Schil en snipper de ui in kleine stukjes. Snijd de rest van de kool heel fijn. Doe 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Voeg dan de ui en de kool eraan toe en bak dit 5 minuten mee. Draai dan het vuur uit en roer de rijst door het mengsel heen. Zet de oven op 150 graden C. en zet het rooster iets onder het midden in de oven. Bestrijk een ovenvaste schaal met ruim boter. Leg de koolbladeren plat neer en verdeel het gehaktmengsel over de bladeren. Rol ieder blad op en steek ze vast met een satéprikker. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Giet de bouillon in de schaal en leg de rest van de boter in klontjes verdeeld op de koolrolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en laat de rolletjes in 1 5 minuten gaar worden.

Serveersuggesties

Ook erg lekker met aardappelpuree erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde koolrolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven