Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takÚs en gefriteerde prei recept
Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takÚs en gefriteerde prei recept

Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takÚs en gefriteerde prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de zwezeriken in koud water. Kook ze daarna ongeveer 10 minuten in water met peper, zout en laurier. Laat afkoelen in koud water en ontdoe ze van velletjes en pezen. Droog de zwezeriken goed af en verdeel in verschillend porties. Bak ze mooi krokant in boter. Schil de aardappelen, kook ze en verwerk ze daarna tot puree met een stamper. Vervolgens was je de prei en versnijd je ze in kleine stukjes. Stoof de prei aan in boter en voeg ze daarna toe aan de puree. Breng de puree op smaak met blokjes Breydelham, peper, zout en nootmuskaat. Voeg nog wat extra boter toe om het geheel lekker smeu´g te maken. Bak de champignons in boter. Versier het bord met de champignons en kalfsjus. Tip: krokant gebakken prei als garnituur Was de prei en snijd ze julienne. Kook ze heel eventjes, verfris daarna en knijp goed uit. Bakken in de frituur op 180░C en uitstorten op een stukje keukenrol.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en breydelham, gebakken shi-takÚs en gefriteerde prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven