Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met beenham en krieltjes recept
Asperges met beenham en krieltjes recept

Asperges met beenham en krieltjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwijder ca. 2 cm van de onderkanten van de asperges en schil ze vanaf de kop rondom naar beneden. Zet ze op met koud water met zout, laurier en foelie en kook ze in ca. 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen in het kookwater. Kook de eieren in kokend water in ca. 10 minuten hard en pel ze. Kook intussen de krieltjes beetgaar. Hak de gekookte eieren in stukjes. Smelt de roomboter en voeg de honing en citroen toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg, als de asperges gaar zijn, de beenham even toe aan het kookvocht. Neem de warme ham uit het kookvocht en verdeel deze met de asperges over de borden. Garneer met de eieren en de gehakte basilicum. Strooi er nootmuskaat over en besprenkel het geheel met de honing-citroenboter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges met beenham en krieltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven