Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpje
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  2. Vet een bakplaat in met of olie of gebruik een vel bakpapier.
  3. Zeef het en het in een kom.
  4. Voeg de toe en wrijf het met de vingertoppen door het tot een kruimelig deeg.
  5. Maak een kuiltje in het midden.
  6. Meng met kaas, en kruiden en voeg bijna alle en toe.
  7. Meng met een mes tot een zacht deeg; voeg zonodig meer vloeistof of meel toe.
  8. Leg het deeg op een met bestoven werkblad en kneed het snel en luchtig glad. (Het deeg moet soepel kneedbaar zijn en mag niet plakken).
  9. Druk of rol het deeg vervolgens op het werkblad uit tot een lap van 1-2 cm dik.
  10. Steek rondjes uit het deeg met een vormpje van 5 cm doorsnee (of snijd het deeg gewoon in hapklare stukken).
  11. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met .
  12. Bak ze 10-12 min.
  13. goudbruin (als je niet zeker weet of ze gaar zijn breek je er één open.
  14. Je kan ze altijd nog wat langer bakken).
  15. Overheerlijk en zo pittig te maken als je wilt.
  16. Ter variatie kun je proberen te werken met een zakje van Silvo voor kruidenboter.
  17. Voeg dit aan de vulling toe.
  18. Jammie!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk, oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
262 kcal
13%1048 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones op zijn Italiaans
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • Scones op zijn Italiaans