Scones

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vermeng 250 gram met en snufje zout, de , en het .
    Voeg 50 gram in stukjes en 125 milliliter toe.
  2. Kneed het geheel eerst met de deeghaken van de mixer en dan met de handen tot een glad deeg.
  3. Zet het deeg ca. 15 minuten koud weg.
  4. Laat het vervolgens ca. 20 minuten bij kamertemperatuur rusten.
    Bestrooi het werkvlak met wat .
  5. Leg het deeg erop en rol het met een deegroller uit tot een lap van 2 cm dik.
  6. Steek cirkels uit het deeg (ca. 6 cm doorsnede).
  7. Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
  9. Bestrijk de deegrondjes met 2 eetlepels .
  10. Plaats de bakplaat ca. 12 minuten in een hete oven op 225 graden C.
  11. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen.
    Serveer de scones bij voorkeur lauwwarm met clotted cream en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Scones

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Scones
VariatieAantalGang
Scones6Lunchgerechten
Engelse scones2Bijgerechten
Scones voor de high tea1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%2748 kcal
Vetten
13 g.
19%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones