Schwarzwalder kersengebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm, ca. 3,5 cm diep) in.
  2. Was de , verwijder de steeltjes en de pitten.
  3. Hak de chocolade fijn.
  4. Smelt 150 gram chocolade au bain marie.
  5. Laat hem en beetje afkoelen.
  6. Klop 175 gram , de , 1 zakje en een snufje romig.
  7. Klop de er een voor een doorheen.
  8. Meng de met het en roer er afwisselend met de kort door het deeg.
  9. Roer de gesmolten chocolade er kort doorheen.
  10. Strijk het deeg in het bakblik.
  11. Verdeel de eroverheen.
  12. Bak ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  13. Laat de taart afkoelen.
  14. Halveer de taart.
  15. Leg elk deel op een schaal.
  16. Klop 180 milliliter stijf met de , 3 zakjes en 3 eetlepels .
  17. Strijk de room over de .
  18. Zet de taart ca. 30 minuten koud weg.
  19. Laat 300 gram chocolade in 200 milliliter al roerend op een laag vuur smelten.
  20. Laat de chocoladeroom ca. 10 minuten afkoelen.
  21. Strijk de chocoladeroom over de room en zet de taart ca 1 uur en 30 minuten koud weg.
  22. Snijd de taart instukken.
  23. Klop voor het serveren 200 milliliter met 1-2 eetlepels stijf.
  24. Versier de stukjes met en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter om in te vetten, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter om in te vetten, boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5256 kcal
262%5256 kcal
Vetten
312 g.
445%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
514 g.
197%514 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
181 g.
201%181 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schwarzwalder kersengebakjes