Schuimgebakjes met limoen-kersenroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Klop de zeer stijf in een vet vrije kom.
  2. Voeg de toe en roer goed door.
  3. Meng het erdoor.
    Verwarm de oven voor op 180 graden Doe de in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit ongeveer 40 bergjes op een ingevette bakplaat.
    Bak de schuimpjes ca. 5 minuten in de oven.
    Zet de oventemperatuur terug naar 120 graden en bak de schuimpjes 20 minuten tot ze stevig zijn.
  4. Laat ze afkoelen en neem ze dan pas van de bakplaat.
    Meng het en , de en de .
  5. Doe het mengsel in een pan en zet hem op het vuur, roer tot het mengsel glad is.
  6. Neem van het vuur.
  7. Klop het los.
  8. Roer het en limoenrasp door het botermengsel.
  9. Zet het mengsel weer op het vuur en kook het ca. 10 minuten in, tot het romig is.
  10. Laat het afkoelen.
    Klop de stijf met de en roer de - kersenroom erdoor.
    Bestrijk de onderkant van 2 schuimpjes met de -kersenroom en druk ze op elkaar.
    Maak zo de rest van de schuimgebakjes.
  11. Laat ca. 30 minuten opstijven in de koelkast en serveer koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
46 kcal
2%920 kcal
Vetten
1 g.
2%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schuimgebakjes met limoen-kersenroom