Scholfilet met mosterd-dressing en bospeen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Laat 50 gram boter op kamertemperatuur komen.
  2. Schrap de worteltjes en bewaar ze op een koele plek.
    Pers de helft van een 1/2 uit en snijd de andere heft in plakken.
    Klop een dressing van het citroensap, de en de .
    Hak de fijn en prak het door de zachte boter.
  3. Voeg zout naar smaak toe en schep de dilleboter op een vel vershoudfolie.
  4. Rol de boter op als een snoepje en draai de uiteinden vast.
  5. Leg de boter in de koelkast om weer stevig te worden.
    Boen de schoon.
    Kook de in 10 minuten gaar.
  6. Kook de bospeen in 6 minuten gaar.
    Strooi ondertussen op een bord.
  7. Bestrooi de met zout en peper.
  8. Haal de vis door de en schud de overtollige eraf.
  9. Smelt in een koekenpan de resterende boter en bak de vis in ca. 3 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar.
    Giet de krieltjes en de bospeen af, breng op smaak en schud om met de dilleboter.
    Verdeel over 4 borden, leg de erbij en besprenkel met de mosterddressing.
  10. Garneer met de schijfjes en serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
80 kcal
4%320 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scholfilet met mosterd-dressing en bospeen