Ingrediënten

+ -
print

Gemengde groenten:

Kruiden die worden fijngemalen:

Kruiden die niet gemalen worden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De runderpoulet in een ruime pan zachtkoken en tot een geurige laten trekken.
  2. De , , salamblaadjes en djeroek poeroetblaadjes gelijk mee laten koken.
  3. Intussen de fijngestampte in wat tot geurig fruiten en aan de toevoegen en weer aan de kook brengen.
  4. Daarna kan het vuur lager gezet worden om de verder te laten trekken.
  5. Na ongeveer 10 minuutjes kunnen de groenten in volgorde aan de toegevoegd worden beginnend met de , vervolgens de stukjes , dan de blokjes aardappel en als laatste gaan de stukjes /spitskool en de erbij.
  6. Het is de bedoeling om tijdens het koken van de groenten deze zo knapperig mogelijk te houden, maar wel gaar te koken.
  7. De groenten die het meeste tijd nodig hebben om te garen gaan dus als eerste in de pan.
  8. Als de groenten goed zijn, dan gaat de erbij en wordt alles goed omgeschept.
  9. Nu kan de sayur geproefd worden en eventueel nog op smaak gebracht worden met wat , suiker (bouillonblokje).
  10. De sayur kare is helemaal compleet als er nog wat soön in wordt gedaan; een soort doorzichtige gelatinevermicelli.
  11. In bundeltjes bij elke toko te koop.
  12. Een half bundeltje is voldoende voor 1 pan sayur.
  13. Om het opscheppen wat te vergemakkelijken is het raadzaam om voor het opdienen de gare soön in handzame stukjes te knippen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon, kruiden, kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1031 kcal
51%4124 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sayur Kare (Javaanse  kerriegroentensoep
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • groentegerechten
  • Sayur Kare (Javaanse kerriegroentensoep