Savooiekoolschotel met worstjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de en laat ze ca. 20 minuten koken.
- Laat ze schrikken, schil ze en laat ze afkoelen.
- Was de en snijd hem in repen.
- Snijd de in schijfjes.
- Bak de aan in 1 eetlepel hete en haal hem uit de pan.
- Bak de kool in het braadvet aan.
- Blus hem af met 100 milliliter water en breng het geheel aan de kook.
- Laat de groente ca. 10 minuten smoren.
- Breng op smaak met en .
- Snijd de in schijfjes.
- Pel de en hak ze klein.
- Snijd het in blokjes, bak de spekblokjes in een grote pan en bak de kort mee.
- Neem beiden uit de pan.
- Verhit 3-4 eetlepels in het spekvet.
- Bak de aardappel ca. 10 minuten in porties in de .
- Voeg het en de weer toe en breng op smaak met en .
- Schep de , de kool en de in een ingevette ovenschaal.
- Kluts de met de crème fraiche.
- Breng het mengsel op smaak met , en en giet het over de ovenschotel.
- Rasp de er overheen.
- Bak de schotel 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- worst kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- worst, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3019 kcal | 150% | 18114 kcal |
Vetten | 58 g. | 83% | 348 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |