Savooiekool-hamschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Rooster het .
  2. Pel de knoflook en hak hem fijn of haal hem door de knoflookpers.
  3. Meng de knoflook met de , smeer het met de knoflookboter.
  4. Was de en pluk de bladeren van de stronk.
  5. Laat de bladeren 3-5 minuten voor garen in kokend water met .
  6. Laat de bladeren schrikken en snijd de nerven vlak.
  7. Pel en snipper de .
  8. Braad de rondom licht aan.
  9. Voeg de toe en fruit ze mee.
  10. Rasp de .
  11. Leg 4 sneetjes met de boterkant naar beneden in een ovenschaal (ca. 18 x 30 cm, inhoud 2,25 liter).
  12. Verdeel 1/3 van het uienmengsel en 1/3 van de erover.
  13. Bedek alles met de rest van de kool en verdeel vervolgens de laatste en de laatste erover.
  14. Roer de en de room door elkaar, doe er wat en bij en giet de eiroom over de ovenschotel.
  15. Bak het geheel in ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  16. goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roggebrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Savooiekool-hamschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat gebeurt met de andere (de laatste) 4 roggebroodsneetjes? Aan de zijkant? Als tussenlaagje, als eindlaagje?
Karin 30 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
245 kcal
12%1470 kcal
Vetten
18 g.
26%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Savooiekool-hamschotel